L'Estruç, l'ocell més gran del món

Introducció

L'estruç és l'ocell vivent més gran del món, fa fins a 2,5 metres d'alçada.
El seu nom científic és "Struthio camelu".
Els estruços tenen el coll i les cames molt llargues i poden arribar a córrer fins a 65 km/h.

Característiques

Les seves plomes no li serveixen per a volar, però són molt populars com a ornaments.
Els estruços són prou grossos perquè un humà petit els pugui cavalcar i han estat utilitzats en certs llocs del nord d'Àfrica i Aràbia com a animals de curses.

Reproducció

Els estruços nien comunitàriament. Un cert nombre de femelles ponen els ous dins el mateix nieró, on són covats per la femella dominant, durant el dia, i pel mascle, durant la nit. Els ous d'estruç són els més grossos d'entre tots els ous.

Perquè no vola l’estruç?


Les estruços estan físicament incapacitats per volar. La seva morfologia els invalida de partida, ja que les seves ales són massa petites per suportar unes dimensions excessivament elevades: els mascles adults poden arribar als 3 metres d'alçada i pesar fins a 180 kg.

Perquè us feu una idea, s'estima que l'animal més gran en alçar el vol va ser el 'Quetzalcoatlus', una espècie prehistòrica que necessitava d'ales de 18 metres per elevar un cos d'al voltant de 80 quilos.



El cap sota terra, mite o realitat?

En la mitologia popular, l'estruç és famós per amagar el cap dins la sorra al primer senyal de perill. No s'han registrat observacions d'aquest comportament, encara que se sap que els ocells posen el cap i el coll a terra per semblar més poca cosa quan s'acosta un predador. Quan se senten amenaçats, els estruços poden arribar a ferir greument, amb coces de les seves poderoses potes, als seus atacants.


Població d'estruços

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Colibrí, l'ocell més petit del món

L'Estrella de Mar